الوردة المتفتحة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
الوردة المتفتحة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 طريقة عمل كحك العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 118
تاريخ التسجيل : 26/07/2013
العمر : 29
الموقع : google

طريقة عمل كحك العيد Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل كحك العيد   طريقة عمل كحك العيد Icon_minitimeالإثنين يوليو 29, 2013 1:34 am

مقادير كحك العيد - 1/2 ك دقيق
- 275 جم سمن بلدي ( توضع على النار تتقدح )
( ممكن استخدام سمن نباتي ويكون كحك صيامي وهنا نشيل اللبن ونضع ماء )
- 125 جم لبن
- ملعقة صغيرة خميرة ( الكيلو دقيق بيأخذ 5 جم خميرة )
- سكر بودرة
معلقة صغيرة ريحة كحك
للحشو :
** عجوة ( تقلب في سمنة على النار وممكن اضافة سمسم عليها وتستخدم في الحشو )
** ملبن و ممكن
اي حشوة احنا بنحبها وبالهنا والشفا
لعمل الكحك :
- على النار نضع كمية السمنة لتغلي حتى تتقدح وعندما تصل لدرجة الغليان نضع رشة دقيق صغيرة جدا عليها وهى على النار اذا فارت نأخذ السمنة وننزل بها على الدقيق في الماكينة واحدة واحدة وتتقلب وبعد ما تتقلب كويس نضيف اللبن بالتدريج وهى بتتقلب كويس في الماكينة وفي الآخر خالص بدوب الخميرة في آخر شوية لبن واحطهم والماكينة شغالة ومستمرة في التقليب حتى تتجانس العجينة
- ثم نأخذ العجينة ونقطع منها قطع ونكورها باليد ونضع بها قطعة من الحشو سواء عجمية أو ملبن أو عجوة ونكورها ونضعها في الصاج ونضغط على كل واحدة بمنخل سلك صغير لعمل تجزيعات او مربعات صغيرة عليها من أعلى كما هو واضح في الصور
- ممكن ترييح العجينة بعد تشكيلها وممكن تدخل الفرن مباشرة بدون ترييح وممكن ان
تشكل بادوات كثيرة اخري
- ثم ندخلها الفرن على درجة حرارة 150 : 160 درجة على حسب الفرن لمدة 25 دقيقة
- بعد التسوية يقدم ويرش عليه سكر بودرة
ملحوظة :
- اللبن المستخدم بدرجة حرارة الغرفة
- اذا استخدمتى الخميرة البيرة تبقى الكمية ثلاثة اضعاف الكمية الموجودة في المقادير وتتحضر قبل العمل بوضع معلقة دقيقة ومعلقة سكر وشوية ماء عليها ونتركها تتخمر شوية ونشتغل بيهاcheers cheers cheers 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://rosealtfathh.rigala.net
 
طريقة عمل كحك العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الاكسسوازت
» طريقة عمل بيتزا سهل جدااااااااااااااااااااااااااا
» طريقة عمل ارز بالبن
» طريقة عمل التورلي
» طريقة عمل البيصارة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الوردة المتفتحة :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول-
انتقل الى: