مقادير كحك العيد - 1/2 ك دقيق
- 275 جم سمن بلدي ( توضع على النار تتقدح )
( ممكن استخدام سمن نباتي ويكون كحك صيامي وهنا نشيل اللبن ونضع ماء )
- 125 جم لبن
- ملعقة صغيرة خميرة ( الكيلو دقيق بيأخذ 5 جم خميرة )
- سكر بودرة
معلقة صغيرة ريحة كحك
للحشو :
** عجوة ( تقلب في سمنة على النار وممكن اضافة سمسم عليها وتستخدم في الحشو )
** ملبن و ممكن
اي حشوة احنا بنحبها وبالهنا والشفا
لعمل الكحك :
- على النار نضع كمية السمنة لتغلي حتى تتقدح وعندما تصل لدرجة الغليان نضع رشة دقيق صغيرة جدا عليها وهى على النار اذا فارت نأخذ السمنة وننزل بها على الدقيق في الماكينة واحدة واحدة وتتقلب وبعد ما تتقلب كويس نضيف اللبن بالتدريج وهى بتتقلب كويس في الماكينة وفي الآخر خالص بدوب الخميرة في آخر شوية لبن واحطهم والماكينة شغالة ومستمرة في التقليب حتى تتجانس العجينة
- ثم نأخذ العجينة ونقطع منها قطع ونكورها باليد ونضع بها قطعة من الحشو سواء عجمية أو ملبن أو عجوة ونكورها ونضعها في الصاج ونضغط على كل واحدة بمنخل سلك صغير لعمل تجزيعات او مربعات صغيرة عليها من أعلى كما هو واضح في الصور
- ممكن ترييح العجينة بعد تشكيلها وممكن تدخل الفرن مباشرة بدون ترييح وممكن ان
تشكل بادوات كثيرة اخري
- ثم ندخلها الفرن على درجة حرارة 150 : 160 درجة على حسب الفرن لمدة 25 دقيقة
- بعد التسوية يقدم ويرش عليه سكر بودرة
ملحوظة :
- اللبن المستخدم بدرجة حرارة الغرفة
- اذا استخدمتى الخميرة البيرة تبقى الكمية ثلاثة اضعاف الكمية الموجودة في المقادير وتتحضر قبل العمل بوضع معلقة دقيقة ومعلقة سكر وشوية ماء عليها ونتركها تتخمر شوية ونشتغل بيها